naziv projekta: Urbana instalacija – klupa_14
lokacija: Ivana Padovca 3, Varaždin
investitor: Turistička zajednica grada Varaždina

projekt: 2012 - 2014
realizacija: 2014
bruto površina:

projektni tim:
Darinka Brakus
Anja Brakus

foto: arhiva Brakus d.o.o.U Ulici Ivana Padovca ispred Turističke zajednice nalazi se ulična niša. Turistička zajednica želi na tom mjestu interpolirati instalaciju – klupu. Prostor je inspirativan i šarmantan. Predlažemo drvenu platformu nepravilnog oblika i variramo oblike na tu temu.


Ideja je da se volumen sastoji od niza drvenih lamela. Forma je iskrivljeni volumen platforme koja se mijenja u visini i širini. Visina varira kako bi bila prikladna za sjedenje svim uzrastima, po sredini, visinu izdižemo i sugeriramo naslon. Širinu variramo kako bi sjedenje djelomično bilo dvostrano. Sve lamele se međusobno razlikuju, konačni volumen rasteriramo.


Zbog ograničenog buđeta, moramo korigirati cijelu formu i svesti je na manji i jednostavniji oblik. U osnovi zadržavamo ideju, ali u manjoj veličini. Obavljamo niz razgovora sa stolarskim majstorima i razrađujemo tehnologiju izvedbe i detalje. Konačno, stolarska radionica Milak hrabro preuzima zadatak i uspješno definiramo sve detalje. U travnju 2014.godine, nasmješeni majstori montiraju klupu na prostor ispred Turističke zajednice.
© 2017 Brakus